
Używany od setek lat jako naturalny suplement diety. Słusznie nazywany ambrozją bogów
i fontanną młodości. Zawiera większość substancji niezbędnych do zdrowego rozwoju człowieka.

Wiosna to czas, kiedy każdy z nas poniekąd budzi się do życia po długiej i "ciemnej" zimie. Dni są dłuższe, a my zmieniamy garderobę z mocno zimowej na nieco lżejszą. Jak wiemy, wiosenne pogody często bywają zwodnicze i wówczas, podobnie jak jesienią czy zimą, bardzo łatwo się przeziębić.

LEPIEJ SŁODZIĆ MIODEM?
Jeśli w ogóle słodzić, to zdecydowanie lepiej miodem.
Dlaczego? Biały cukier to nic innego jak sacharoza, której 100 gram to 405 kcal, natomiast 100 gram miodu to 325 kcal, tak więc już w samej kaloryczności widać większe korzyści słodzenia miodem. Ale pójdźmy dalej. Miód to przede wszystkim cukry proste, takie jak glukoza i fruktoza.