Miód na odporność?
Wiosna to czas, kiedy każdy z nas poniekąd budzi się do życia po długiej i "ciemnej" zimie. Dni są dłuższe, a my zmieniamy garderobę z mocno zimowej na nieco lżejszą. Jak wiemy, wiosenne pogody często bywają zwodnicze i wówczas, podobnie jak jesienią czy zimą, bardzo łatwo się przeziębić.
To kiedy należy wzmacniać tą odporność?
CAŁY ROK!
Pamiętajmy, że nasz organizm jesienią i zimą cały czas się broni. W tym czasie poddawany jest ciągłym próbom odporności. Dlatego trzeba go wspierać najlepiej jak się da, czyli naturalnie.
Najlepszym sposobem jest odpowiednia dieta i codzienny ruch.
A czy oprócz tego możemy się dodatkowo wspomóc?
Na pewno tak! I tu możemy sięgnąć po cuda pracy pszczelego roju. Jednak wcale tym złotym środkiem nie jest miód.
W budowaniu odporności trzeba działać kompleksowo i tu przychodzą nam z pomocą pyłek i pierzga, a miód pomoże w przyswajaniu wszystkich dobroci.
A jakich dobroci?
Pyłek i pierzga to naturalna multiwitamina w czystej postaci, nie tylko poprawi odporność, ale i pobudzi trawienie, poprawi wygląd włosów, skóry, paznokci i da lepsze samopoczucie.
Dlatego najlepiej rozpuścić pyłek i pierzgę w wodzie, dodać miód i wypić rano na czczo. W ten sposób zwiększymy przyswajalność składników o 90%.